Tarikh : 15 Disember 2020

Hari : Selasa

Masa :  3.00 petang - 5.00 petang

Lokasi :  Secara Online (Google Meet)

Peserta : 3 orang

Tujuan : Mengajar ahli komuniti asas modul Microsoft Word dan menjawab kuiz online.

Aktiviti : Kelas ini berlangsung selama dua jam mengenai asas Microsoft Word dan sebelum kelas berakhir ahli komuniti diminta menjawab kuiz online yang disediakan oleh petugas. Kelas online ini dijalankan menggunakan Google Meet.

Gambar Aktiviti

Tarikh : 27 November - 9 Disember 2020

Hari : Rabu

Masa :  9.00 pagi - 6.00 petang

Lokasi :  Secara Online

Peserta : 11 orang (Kategori Sekolah Menengah)

Tujuan : Mewarna Online bagi Kategori Sekolah Menengah merupakan salah satu aktiviti Program Kesedaran & Promosi Pusat Internet Komuniti Taman Rishah Permai.

Aktiviti : Pertandingan Mewarna Online(Kategori Sekolah Menengah) ini berlangsung selama 13 hari secara online. Peserta perlu mendaftar dan memilih kategori mereka. Kemudian para pserta perlu mewarna gambar yang telah ditetapkan menggunakan apps Colorfly dan menghantar gambar yang sudah siap diwarna kepada petugas.

Gambar Aktiviti

Tarikh : 1 Disember 2020

Hari : Selasa

Masa : 10.00 pagi - 11.00 pagi

Lokasi :  PI Taman Rishah Permai, Buntong

Peserta : 20 orang

Tujuan : Memberi pendedahan dan kesedaran taklimat Klik Dengan Bijak mengenai keselamatan siber dan pengembangan ICT.

Aktiviti : Taklimat ini berlangsung secara online dan disudahi dengan kuiz "Who Wants To Be A MILLIONAIRE Online Safety Edition". Kuiz ini dimenangi oleh adik Ryinaldi. Aktiviti ini mengambil masa selama sejam sebelum selesai dengan mengambil gambar kesemua peserta online.

Gambar Aktiviti

 

Tarikh : 27 November - 9 Disember 2020

Hari : Rabu

Masa :  9.00 pagi - 6.00 petang

Lokasi :  Secara Online

Peserta : 25 orang (Kategori Sekolah Rendah)

Tujuan : Mewarna Online bagi Kategori Sekolah Rendah adalah salah satu aktiviti Program Kesedaran & Promosi Pusat Internet Komuniti Taman Rishah Permai.

Aktiviti : Pertandingan Mewarna Online( Kategori Sekolah Rendah) ini berlangsung selama 13 hari secara online. Peserta perlu mendaftar dan memilih kategori mereka. Kemudian para pserta perlu emwarna menggunakan apps Colorfly dan menghantar gambar yang sudah siap diwarna kepada petugas.

Gambar Aktiviti

Tarikh : 3 November 2020

Hari : Selasa

Masa : 3.00 petang - 4.00 petang

Lokasi :  PI Taman Rishah Permai, Buntong

Peserta : 1 orang

Tujuan : Bersama-sama membantu ahli komuniti untuk mendaftar aduan di portal aduan MCMC mengenai salah laku identitinya yang digunakan oleh orang lain.

Aktiviti : Ahli komuniti meminta tunjuk ajar dari petugas dan petugas membantu ahli komuniti untuk mendaftar aduan tersebut. Gambar perlu dimuatnaik dan petugas mengajar bagaimana untuk mengisi data dan memuat naik gambar tersebut.

Gambar Aktiviti